Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk  hogy Faul Sebestyén  életének 82-dik évében elhunyt! 2023.07.13. – án  15:10 perckor itt hagyott minket! Családja és a sport társadalom egyaránt gyászolja a sportok legendás „Sebő bácsiját”!    Számtalan díj és kitüntetést  igazolja önzetlen munkásságát!
Őt idézve:
„Minden gyerek érték!”

Temetés időpontjáról  mindenkit értesítünk!

Munkássága :

65 éve a sportág szolgálatában
Faul Sebestyén 1941. december 29-én született Máriahalmon.  Fiatal korától élete része volt a sport, csakúgy, mint Ő a falunak, ahol egész élete során tevékenykedett. Tagja a labdarúgó csapatnak, az egyik nagy szerelme a sakk volt, ahol országos versenyig jutott, de minden sportág felett az asztalitenisz állt. 1957-ben kezdődött minden: a német nemzetiségi kultúrcsoport próbáinak szüneteiben kezdtek el a falubeliek egy pingpongasztalon játszani.  A fiatalok hamar megszerették az asztaliteniszt és egyre többen töltötték a szabadidejüket az asztal mellett. Megszervezték az első házibajnokságot, az első járási versenyeken is megjelentek a máriahalmi játékosok az Ő vezetésével.
Időt, energiát és pénzt sem kímélve képezte, fejlesztette magát, hogy a közösség javára lehessen. 1964-ben elvégezte a Falusi Sportvezetők tanfolyamát, majd később az középfokú edzői végzettséget szerzett.
A hatvanas évek elején már a járási bajnokságba nevezett a csapat, ahol 1965-ben az első helyen végzett. 1972-től a csapat a megyei első osztályban szerepelt. A csapat játékosai a 70- 80-as években Országos falusi Spartakiádokon értek el sikereket, és az utánpótlás játékosok közül többen is Országos Diákolimpiai indulási jogot vívtak ki. A megye legkisebb falujának és legkisebb sportegyesületének hatalmas sikerei voltak ezek.
1979-től a pingpongosok saját otthona leltek a faluban. A társadalmi munkában létrehozott Sportház az asztalitenisz „fellegvára” és sok-sok siker otthona lett.
1990-ben első alkalommal indult a csapat az NB III-ban, ahol két évig ütötték a labdát.  Ebben a csapatban szerepelt és nyerte mérkőzéseit10 évesen az egyesület „legmesszebb jutó” játékosa, Pósfai Attila is, aki a KSI-be igazolva számtalan újonc, serdülő és ifjúsági országos bajnoki címmel öregbítette anyaegyesületének hírnevét. Ezt az időszakot követően több alkalommal is szerepelt a csapat az NB III-as osztályban, ahol „Sebő bácsi” még aktív játékos volt.
A ’90-es évek végétől az egyesületnél a fő hangsúly az utánpótlás nevelésen volt.  A munka gyümölcse 2005-ben ért be, amikor is a csapat a saját nevelésű játékosokkal megyei bajnoki címet szerzett.  Ekkor már 49 éve állt Sebő bácsi a máriahalmi asztalitenisz élén. Több mint 70 évesen még kezdő játékos volt a csapatban.
Egykori tanítványai közül többen is aktív részesei a mai magyar asztalitenisznek. Tisztelettel és hálával emlékeznek rá, a „Főnökre”, aki rendíthetetlen hittel, kitartással, önzetlenséggel építette a magyar asztalitenisz alapját jelentő pingpongos közösséget!

Nyugodjék békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük