Komárom-Esztergom Vármegyei csapatbajnokság Dágon

A 2018-2019-es szezonban került utoljára megrendezésre az utánpótlás csapatbajnokság Komárom-Esztergom Vármegyében. Elég régen… Hosszú folyamat volt mire idáig jutottunk, hogy a gyerekek létszáma lehetővé teszi, hogy a tudásukat csapat szinten is összemérjék. A megyében még nem alkalmazott rendszerben /a nyári Dági utánpótlás táborban került tesztelésre a szisztéma/ úgynevezett „Liga” rendszerben versenyezhettek a csapatok, a Dágon megrendezésre kerülő első fordulóban December 2-án. A 2023-2024. évi UP csapatbajnokságra 11 csapat nevezett, hét egyesülettől. A kevés játékossal rendelkező egyesületek közös csapatokat is indíthattak. Minden csapat három tudásszintben különböző játékosból áll, akiket három ligára (tudás szerint) osztanak a csapatvezetők. Egy-egy bajnoki mérkőzés három egyéni és egy páros mérkőzésből áll. Az egyéniket a csapatok egyforma tudásszintű játékosai játsszák egymás ellen, míg az egy páros mérkőzést bármely tudásszintű játékosok is lejátszhatják. A Dági versenynapon 5 forduló került megrendezésre a 11 fordulós versenyből. Születtek meglepetések, de a várakozásoknak megfelelően a Tatai AC, az Esztergom és a Dág KSE csapatai állnak a tabella első felén. Az egyéni ranglistákon azonban már az Eternit és a Leányvár játékosai is felzárkóztak dobogósokhoz. Az egyesületeken belül is nagy csaták folynak a csapatok között, ahol a második és harmadik számú csapatok nem nagyon veszik figyelembe az előre tervezett erőviszonyokat és bizony meglepetéseket okoznak a papíron erősebb csapatok ellen.
A Csapat tabellát jelenleg a TAC I. -es csapata vezeti, a TAC III. és az Esztergom III./Leányvár vegyes csapat előtt.
Az egyéni Ligákban is szoros a verseny.
Itt az 1. Ligát Szalados Botond /TAC I./ vezeti, Szabó Péter /TAC III./ és Varga Csanád /Dág KSE I. / előtt. A 2.Ligát Ócsai Marcell /Esztergom III.-Leányvár / vezeti , Iffiú Tamás /TAC III./ és Szobek Szebasztian /TAC I./ A 3. Ligában a legkiélezettebb a küzdelem. Itt az élen hármas holtverseny alakult ki Lévai Krisztián (Tatai AC I.) Csipkés Mór (Dág KSE II.) és Bolyán Ákos (TATAI AC II. ) között.
A csapatversennyel párhuzamosan a kezdőknek is versenyt hirdetünk ezen a hétvégén. Ebben a kategóriában három egyesülettől /Dág KSE, Mogyorósbánya és TATAI AC/ 13 játékos nevezett. Itt is nagy csatákban dőltek el a helyezések, ahol a végén a következő sorrend alakult ki:
1. Helyezett Kaptás Áron (Mogyorósbánya)
2. Kreitl Ádám( TATAI AC)
3. Telegdi András (Tatai AC)
Ebben a kategóriában vigaszág is indult, ahol
1. helyezett Bánfalvi Boróka (Dág KSE),
2. Mikus Anna (Mogyorósbánya)
3. Szabó Vozák Ferenc és Sinkovics Aurél (Dág KSE )
Köszönet a verseny lebonyolításában részt vevő Dág KSE játékosoknak és az informatikai háttérmunkáért (ranglista és tabella kezelő program készítése ) Baloghy Péternek.
Pósfai Zsolt
UP koordinátor
2023.12.03

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük